Saturday, February 22, 2014

Wilson Residence


This was really one of my first designs to be sold and built. The Wilson family was a nice middle-aged couple who lived a couple miles from main street Castlerock. They own a small dog and wanted a small, low maintenance area where the dog could exercise and go to the bathroom. Since the backyard is east facing and is in the shadow for a good portion of the day I decided on using artificial turf instead of sod. This would be complemented by a few planting beds and pine trees to shed out views of the neighbors house and also enclose the space. In the front they wanted to eliminate any existing sod and turn it into an extremely low maintenance yard. I used a combination of river rock, mulch and a cobble stream bed to accomplish this. Then I used some of the soil we excavated from the backyard and turned it into a small planting berm on the right side of the house.

No comments:

Post a Comment